Lieve Astrid: ‘Alles is me te veel’

astrid de jongAstrid de Jong, radiomaker, dj, moeder en stresskip, is op Twitter, Instagram en Facebook onder de naam astridislief te vinden. In de rubriek Lieve Astrid geeft ze goede raad. Dit keer: Alles is me te veel.

‘Lieve Astrid,
Ik heb soms van die momenten dat ik in een soort apathie zink. Dan is alles me te veel, ben ik moe, denk ik dat ik het allemaal niet meer kan bolwerken. Ik trek me dan het liefst helemaal terug om weer op krachten te komen. Dat duurt soms best even. Dan neem ik mijn telefoon niet op na het werk, hang ik alleen maar voor Netflix, tot ik me weer beter voel. Ik heb het idee dat het wel heilzaam is, maar ik denk soms ook: misschien moet ik het anders aanpakken. Wat vind jij?
Allesisteveel

Lieve Allesisteveel,
Hoe soms is soms? Bij alles geldt: als het je niet blokkeert in je dagelijkse leven, als je er niemand kwaad mee doet en als je er geen dingen door mist die je niet zou willen missen, dan is het geen probleem. Netflix is gemaakt om naar te kijken, het is je goed recht (en zelfs verstandig) om je telefoon een keer niet op te nemen, en het is heerlijk dat jij een manier hebt om bij te komen toch?

Uit je comfortzone
Als soms wel heel regelmatig wordt, kijk dan of je iemand in je omgeving kunt vinden die je af en toe uit je comfortzone trekt. Ik heb een hele lieve buurvrouw die, als ik te lang niets van me laat horen, ’s ochtends voor de deur staat en zegt: wat gaan we doen? Soms gaan we in huis een klus aanpakken, zoals een kinderkamer opruimen, en soms gaan we gewoon een lange wandeling maken door de stad.

Mooie quote: ga naar buiten, buiten verwacht niets van je

Een goede vriendin van me twitterde laatst: ‘Ga naar buiten. buiten verwacht niets van je’. Want soms hebben we frisse lucht, beweging en wat zonlicht nodig om wat op te bloeien, hè! Ik verzin dus soms iets kleins wat ik kan doen waarvoor ik even een frisse neus moet halen. Lekkere chocolaatjes halen, een goede kop koffie drinken bij een leuk tentje, of even neuzen in de boekwinkel. Dus als je een beetje buiten en beweging voor je Netflix-sessies plakt en je zelf beloont met luie uurtjes, dan heb je alles!

MEER LEZEN: Je kunt natuurlijk ook naar yoga gaan! Catelijne probeerde het voor je uit

Zonder jij je ook helemaal af als het druk is? Zelf nog tips? Praat erover mee op onze Facebookpagina!

 

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Fascinerend verhaal' - Thijs Launspach, psycholoog, schrijver

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Koop het boekLees er meer over