Over ons & colofon

cropped-logo-S-black-seethrough.png

OVER STRESSED OUT

STRESSED OUT is het eerste (!) relaxte online magazine over stress, jouw lifeguide voor een lichter leven.

Ik, STRESSED OUT founder Maaike, kreeg acht jaar geleden zelf een burn out. In die tijd voelde ik me ontzettend alleen en onbegrepen. Ik veel behoefte aan een plek waar ik met al mijn vragen terecht kon. Daarom besloot ik zo’n platform zelf te bouwen.

STRESSED OUT geeft jou de tools geven om op de juiste manier met stress om te gaan. Experts, deskundigen en ervaringsdeskundigen geven je wat je nodig hebt om meer uit het leven te halen, met minder stress. Dat doen we zonder zweverigheid. Praktisch, analytisch, nuchter, aards, to the point, maar met begrip van de emotionele kant.

Juist nu is dit enorm belangrijk, want de burn out cijfers zijn hoger dan ooit.

                            TEAM

Founder van STRESSED OUT is Maaike Helmer.

Maaike kreeg negen jaar geleden een burn out. ‘Stress’ is haar daarna altijd blijven interesseren. Maaike miste een relaxed online magazine over dit onderwerp. Ze bedacht en ontwikkelde STRESSED OUT: de eerste (online) uitgever ter wereld op stress gebied. Eind 2018 verscheen bij uitgeverij STRESSED OUT haar boek ‘NIETS’, over meer innerlijke rust in tijden van alles, dat meteen veel landelijke media aandacht kreeg in o.a. Flow, Koffietijd, JAN, Elle, Flair en De Telegraaf. (Foto: Petra-wendy Wink)

CONTRIBUTORS RUBRIEKEN

1

Astrid de Jong is radiomaker, dj, moeder en stresskip.

Astrid was sidekick op 3FM (bij Ruuddewild.nl en de Coen & Sander Show), presenteert op donderdagnacht voor MAX het programma Nachtzuster op Radio 1 en is vliegende keep op Radio 5, Radio Gelderland, Radio NH en Radio Oost. Daarnaast geeft ze workshops radio maken en schrijft, bakt en haakt ze. Je vindt haar op twitter, instagram en facebook als astridislief. Op STRESSED OUT geeft ze in haar rubriek ‘Lieve Astrid’ tips en trucs om een drukke baan, het moederschap én het leven zelf te combineren.

Andrea Dronk werkt onder haar eigen naam als tekstschrijver en wil graag boeken schrijven. Daarom heeft ze ook een website: andreadronk.com.

Andrea heeft de stempel dysthymie en worstelt sinds de puberteit met depressies en een laag zelfbeeld. Stress en extreme vermoeidheid waren lange tijd de enige twee stabiele factoren in haar leven. Een burn out was de genadeklap. Op een zachte, bewuste manier deelt zij in haar rubriek ‘Hoofd-zaken’ haar ervaringen op het gebied van mentale gezondheid en het vinden van je plek in de maatschappij.

 

Maria van Beelen

Freelance journalist Maria van Beelen schrijft voor (opvoed)bladen. 

Ze laat vaak glimpjes zien van haar gedachtekronkels, twijfels, dromen, verlangens en de eeuwige strijd met de was. Ze woont samen met haar man en drie kinderen op loopafstand van het strand. Een plek waar ze veel kwam toen hij met een burn out worstelde. Voor STRESSED OUT schrijft ze in de rubriek ‘Maria’s man had ’n burn out’ over deze periode, waarin zij en de kinderen veelvuldig op hun tenen liepen.

1

Catelijne Elzes is freelance journalist. Ze schrijft voor tijdschriften (Flow, Plus, Happinez, Ouders van Nu), sites en boeken.

Catelijne houdt van nieuwe woorden, van zwarte katten, gin-tonics en de Amsterdamse Watergraafsmeer, alwaar ze woont met man en zoons. Voor STRESSED OUT schrijft ze eerlijk en open over haar persoonlijke zoektocht naar kalmte in ‘Catelijne zoekt kalmte, maar ook over wijsheid in Catelijne vindt wijsheid én over slaap in ‘Catelijne wil slapen’. Samen met Deborah Freriks schreef ze het boek ‘Van dit boek ga je beter slapen‘.(Foto Catelijne: Margriet Hoekstra)

Krista
Krista Hogenboom is coach, Inner Peace Expert en eigenaar van coachingpraktijk Stepping Up

Krista Hogenboom is oprichter van  coachingpraktijk Stepping Up. Stepping Up gaat uit van het volgende principe: als je weet wat je echt waard bent, haal je het meeste uit je werk en de rest van je leven. Dat vergt soms een investering in jezelf. Die investering moet je jezelf gunnen als je écht gelukkig wilt zijn in wat je doet. Krista schrijft over de beauty van het leven, de beauty in jezelf (o.a. in de rubriek ‘Simpele lessen in klein geluk’) en heeft zelf ook een podcast over Inner Beauty: de Inner Beauty Podcast.

Sinds enige tijd werkt Mirjam Rosema-Verhulst weer als freelance eindredacteur bij onder andere Ouders van Nu, Flair en Flow, nadat ze vijf jaar geleden bij Viva stopte om haar creativiteit anders te benutten.

Ze stampte Toffe Stoffen – een interieur textiellabel – uit de grond. Ze maakte illustraties voor op stof, kussenhoezen en theedoeken, liet dat alles produceren en verkocht aan particulieren en mooie en bekende winkels. Twee jaar geleden kreeg Mirjam een burn out. Op Stressed Out lees je in haar rubriek Burn out cliché’ hoe kut dat was.

Maaike van Dooren schrijft voor STRESSED OUT over de tijd dat ze een burn out had.

In haar rubriek ‘Dagboek van een burn out’ schrijft Maaike over de tijd dat ze een burn out had en welke invloed dit had op haar gezin. Na een opleiding tot research analist werkte Maaike jaren in de wetenschappelijke wereld aan fundamenteel onderzoek. Acht jaar geleden maakte ze een carrièreswitch naar een baan als kwaliteitsfunctionaris in het bedrijfsleven. Door haar burn out besloot ze vaker naar haar gevoel te gaan luisteren. Dit bracht haar een creatiever en sportiever leven. Naast haar werk is ze nu in de eerste plaats moeder. Verder haalt ze veel plezier uit bloggen, interieurstyling bij haar eigen Speelhuis Interieur Styling en hardlopen.

CONTRIBUTORS

kaat

Kaat Bollen is klinisch psychologe, seksuologe en auteur.

Kaat Bollen schreef o.a. ‘Boek der Lusten’, ‘Het schaamhaarboek‘ en ‘Het borstenboek‘. Daarnaast is Kaat regelmatig op televisie te zien (bij bijvoorbeeld Spuiten en Slikken, ze is ook vaste deskundige bij Galileo). Voor STRESSED OUT beantwoordt ze alle vragen op de gebieden relatie en seks in combinatie met stress.

Jeroen
Jeroen Dallinga, advocaat en oprichter van de advocatenpraktijk DAPR.

Jeroen Dallinga studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is advocaat sinds 1997, met een bijzondere interesse voor ondernemerschap, innovatie en nieuwe ontwikkelingen. Hij was de eerste Twitteradvocaat van Nederland en schrijft juridische blogs en korte verhalen over de achterkant van het recht.

Lydia van der Weide is journalist en binnenkort ook (NLP) coach.

Lydia van der Weide is human interest journalist voor publieksbladen zoals LINDA, Margriet en Nouveau, volgt een opleiding tot NLP coach en woont aan de rand van Amsterdam, met haar vriend Jan-Wernard en haar kat Muis.
(Foto Lydia: Yasmijn Tan)

Roos Janssen is opgeleid in de Positieve Psychologie en Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Ze doet momenteel onderzoek voor de Erasmus Universiteit naar het gebruik van sterke kanten, werkbevlogenheid en prestatie op de werkvloer. 

Vanuit haar kennis én haar eigen ervaring met burn out deelt zij inzichten en oefeningen over burn out, werkstress en gezond leven en werken.

Paula Eckoldt-Wormgoor is eigenaar van Nu Hier Zijn.

Paula traint, coacht en adviseert over goed voor jeze

lf zorgen, meer genieten, ontspannen en je goed voelen. Ze helpt o.a. bij burn out voorkomen en burn out herstellen. Ze inspireert, schrijft, spreekt en vlogt over deze thema’s en laat ook af en toe de boel even helemaal liggen omdat ze living proof is van haar lievelingsadvies ‘Doe waar JIJ blij van wordt.’

Demi heeft Psychologie gestudeerd, werkt als ambulant begeleider bij kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en is oprichter van Leef in het kwadraat, waar vanuit zij anderen coacht en inspireert om niet slechts te bestaan, maar te Leven.

Nadat Demi’s vriend in 2016 de diagnose kanker kreeg en zij daaropvolgend een burn out, heeft zij veel inzichten en een andere kijk op het leven gekregen. Naast dat zij door middel van coaching nu anderen helpt bij hun zoektocht, deelt zij haar lessen en inzichten op haar Instagram account @leefinhetkwadraat en op STRESSED OUT.

Linda de Lange-Kluen is huisarts.

Samen met haar partner verruilde ze de Randstad en bijbehorende banen voor een eigen huisartspraktijk aan huis in het schitterende dorpje Exloo op de Drentse Hondsrug. Met hun drie dochters, twee honden en een paard leven zij in de rust, de ruimte, de natuur, zoals je dat in Drenthe kunt. Zij delen een stukje van hun leven via hun blog: www.delangebeemd.nl

Niels is coach (nielsvansanten.nl), vader, co-ouder en nieuwsgierig naar wat mensen nou helpt om Meer Zichzelf te worden.

Hij combineert daarin zijn rationele kant die behoefte heeft aan bewijs, logica en overzicht met zijn speelse, intuïtieve en gevoelige kant. 
In zijn coachpraktijk levert dit ervaringsgericht werken op, lichaamsgericht, experimenterend, onderzoekend. Maar wel op basis van getoetste, effectieve modellen en theorie. Die combinatie vind je ook terug in zijn blogs.

Suzie
Suzie Muis werk als psycholoog en is opgeleid in o.a. EMDR (traumabehandeling).

Suzie Muis is afgestudeerd als geronto-psycholoog. Ze werkte in de ouderenpsychiatrie. Na de GZ-opleiding volwassenen werkt zij sinds 2009 als GZ-psycholoog/ hoofdbehandelaar met psychiatrische patiënten. Ze is opgeleid in EMDR. Suzie is getrouwd, heeft twee kinderen. Haar hobby’s zijn ballet, fotografie en het verzamelen van vintage-kleding en Blythe-poppen.

Jildou Oostenbrug heeft haar eigen coachingbureau en is tevens actief als trainer/adviseur in organisaties.

Jildou begeleid professionals en teams in organisaties die vastlopen en energie verliezen in hun werk. Door terug te gaan naar ‘de bedoeling’ (wat beweegt je om te doen wat je doet), en van daaruit een krachtige visie te ontwikkelen, ontstaat energie. Energie om eigen regie te nemen. Energie om datgene wat in de weg staat op te ruimen. Met als resultaat vitale mensen, die zich autonoom, met zelfvertrouwen en geïnspireerd kunnen bewegen in het uitoefenen van hun vak. Ze doet dit vanuit de overtuiging dat alles er al is. Je hoeft niets nieuws te creëren om je oorspronkelijke zelf te zijn. Wie zichzelf echt kent kan zijn eigen koers bepalen, los van de mening en het waardeoordeel van anderen. Dan ben je zó op je gemak met jezelf en je omgeving, dat je kan dansen in je vak.

Leona Aarsen is bedrijfscounselor en psychosociaal therapeut, eigenaar van anderZverder. Ze richt zich op preventie, voorlichting en begeleiding bij stress- en burn out gerelateerde klachten.

Leona faciliteert hoogopgeleide professionals zodat zij met passie en plezier in hun werk en leven kunnen staan. Ze deelt haar expertise in artikelen, blogs, e-books en interviews (radio, bladen). Ze werkt momenteel aan een boek over burn out, speciaal voor vrouwen. Leona is naast professional ook ervaringsdeskundige: ze heeft een burn out en depressie gehad.

Mylene
Mylene Gourdinou de Gouberville, specialist in personal branding, persoonlijk leiderschap, authenticiteit, public speaking, teambuilding en mediatraining.

Als programmamaker, presentator en scenarioschrijver voor nationale televisie heeft Mylene zestien jaar ervaring op dit gebied. Dit heeft haar een gevoelig instinct gegeven voor de balans tussen het overbrengen van de inhoudelijke boodschap, het entertainen van publiek en geloofwaardigheid bij het spreken in het openbaar. De sleutel hiervoor: het bezield inzetten van je persoonlijkheid. Haar overtuiging: jij kunt de krachtigste versie worden van jezelf.

Raffie Flasch is registered therapeut/counsellor, gecertificeerd mindfulness trainer en yin yoga teacher en heeft haar eigen praktijk: Anna-R.

In haar studio voor bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling helpt ze mensen weer échte aandacht aan zichzelf te geven: ‘Zodat het overleven stopt en je de regie van je leven opnieuw kunt pakken én houden. Hierdoor zul je meer vrijheid ervaren in denken en doen. Resultaat meer energie, groter geluksgevoel en dus lichter leven.’

Ellemijn

Ellemijn Veldhuijzen van Zanten werd bekend als actrice bij o.a. ‘Rozengeur en vodka lime’ en ‘Zonder ernst’.

Ellemijn is moeder van Jasmijn*, Tijgertje*, Victor, Boaz, Quinten* en Pablo (Jasmijn, Tijgertje en Quinten overleden kort na de geboorte). Ze is momenteel fulltime moeder en geniet intens van klein #GROOTgeluk. Soms deelt ze die momenten met STRESSED OUT, bewust genieten is gezond!

Pieter Offermans is auteur, blogger en communicatiemedewerker.

Hij schrijft op zijn website pieteroffermans.nl en voor STRESSED OUT over o.a. werkstress, kantoortuinen en werkcultuur.

Caryn ‘t Hart is trainer en docent bij het Leids Universitair Medisch Centrum.

Caryn ‘t Hart is trainer en docent bij het Leids Universitair Medisch Centrum, waar ze aankomend onderzoekers en artsen helpt om goede presentaties te houden. Ze werkte ook voor de TU Delft, Nationale Nederlanden en Google. Ze schrijft over haar werkveld op medium.

Talja Lambert is slaapexpert en medeoprichter van Saraja Slaapcursus.

Talja ziet slaap als het fundament voor een vitaal leven. Een goede nachtrust werkt door in alle elementen van ons zijn. 
Slaapproblemen kunnen tot één van de eerste signalen behoren dat de mate van (werk)stress ongezonde porties heeft aangenomen. Hoewel we ons steeds bewuster worden van het belang van een gezonde leefstijl, blijft het belang van slaap vaak onderbelicht. Terwijl 1 op de 3 Nederlanders slaapproblemen heeft. 
Met Saraja Slaapcursus en het landelijke netwerk van aangesloten trainers, wil Talja het belang van slaap breed voor het voetlicht brengen, ook binnen bedrijven. Slaap hoeft geen bron van zorgen te zijn; een goede nachtrust is voor (bijna) iedereen bereikbaar.

Merel Lamboo leeft veel, leert veel en deelt veel. Regelmatig krijgen we een kijkje in haar leven en haar gedachten daarover op STRESSED OUT.

Merel werkt als communicatie specialist en blogger en wil van elke dag een feestje maken. Ze is van mening dat het leven veel te snel voorbij gaat en dat we daarom allemaal best wat meer écht mogen leven, maar… ze vindt het ook lastig om daar handen en voeten aan te geven. Meer over (en van) Merel vind je op haar eigen website, www.merellamboo.com. Samen met Paul Veth maakt ze de podcast ‘Dwarsliggers, de podcast‘.

Wendy Maria Dekker is een creatief allrounder.

Ze is een echte creatieve duizenpoot (kijk anders zelf maar, op haar site en haar Facebookpagina). Schrijven is haar ding. Illustreren, schilderen, zingen, liedjes schrijven en pianospelen ook (keuzes maken daarentegen: niet zo.) Als nachtmens, lijdend aan insomnia, koos ze jaren geleden voor een freelance bestaan en dacht ze voortaan heerlijk te kunnen uitslapen. Totdat ze in 2014 moeder werd van een tweeling. Nu doet ze verwoede pogingen superrelaxed te zijn, niet altijd met succes. Maar met een beetje humor lukt het haar toch de kids én zichzelf in leven te houden. Da’s alvast een begin.

Mariette Reineke is freelance journalist voor nieuws.nl, deelt haar dagelijkse leven op heartstorm.nl, is lifestyle coach en is mede-initiatiefnemer van Stichting Verkering met Jezelf.

Mariette noemt zichzelf een student van het leven. Ze leert elke dag nieuwe dingen over haarzelf en anderen. Ze is gek op schrijven, interviewen en bloggen, maar haar dag is compleet als ze onder de mensen is. Verbinding en contact, daar gaat het haar om. Hoe zou de wereld eruit zien als iedereen verkering met zichzelf zou hebben? Dit is een vraag die ze zichzelf stelde. Resultaat: Stichting Verkering met Jezelf. De relatie die je met jezelf hebt, is volgens Mariette de belangrijkste relatie die er is. Ze inspireert kinderen, jongeren maar ook volwassenen om goed voor zichzelf te zorgen en zichzelf te waarderen.

mascha-m

Mascha Mooy is oprichter en eigenaar van Bye Bye Burnout.

Mascha werkte in corporate omgevingen als salesmanager, waarna zij door een burn out afscheid moest nemen van haar salescarrière. Tijdens haar burn out vond ze geen pasklare oplossing. Ze liet zich omscholen en richtte Bye Bye Burnout op. Bye Bye Burnout wil het taboe rondom burn outs laten verdwijnen en mensen helpen. Ze was genomineerd voor meest inspirerende ondernemer van 2017 (deondernemer.nl) en TheNextWomen100 (2018). In oktober 2019 verscheen haar boek ‘Bye Bye Burnout, uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken’

sharda
Sharda Balgobind is gecertificeerd mindfulnesstrainer.

Sharda Balgobind richtte in 2014 ‘Mind my baby’ op. Met Mind my baby geeft ze o.a. de training ‘Mindful Zwanger’, reguliere 8-weekse mindfulnesstrainingen en reiki. Haar visie: je kunt het beste aan je kindje en/of omgeving geven door goed voor jezelf te zorgen en jezelf bewust aandacht te geven. Website: www.mindmybaby.nl.

 

Caroline

Caroline Konink coacht bij particulieren en bedrijven op basis van o.a. kinesiologie.

In een coachsessie bij Caroline staat de persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van de cliënt centraal. Als tool tot snel inzicht maakt ze gebruik van kinesiologie/de spiertest (het testen van onbewuste spanningen door vingerspanning). Ze werkt op lichamelijk, emotioneel en energetisch niveau. Mogelijke onderwerpen: leiderschapsontwikkeling, tot volledig potentieel komen, samenwerking binnen teams optimaliseren.

susanna

Susanna Reuhl is oprichter van loopbaan adviesburo 100%IK en moeder van twee kinderen.

Susanna is een gepassioneerd loopbaanadviseur en burn out coach. Dagelijks spreekt zij cliënten die zich, om wat voor reden dan ook, (her)bezinnen, al dan niet noodgedwongen, op hun werk, gezondheid en loopbaan. Ze gelooft daarbij in maatwerk en persoonlijke aandacht. Haar specialisatie: ondersteuning bij loopbaanvragen en herstel bij stress- en spanningsgerelateerde klachten. Burn out benadert zij praktisch en concreet en vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten wb de neurofysiologische benadering.

tamarah
Tamarah Sikorski is eigenaar van Unplug Jezelf, een community voor jongeren met een burn out.

Tamarah kwam in een burn out terecht toen ze te hard werkte in een baan die uiteindelijk niet bij haar paste. Nu deelt ze alles wat ze heeft geleerd over burn out op haar site én schrijft ze voor STRESSED OUT.

Annemarie van den Berg-Nap is moeder van twee, journalist en cultureel antropoloog en werkt als redacteur en freelance journalist en blogt op haar eigen site lachomjezelf.nl.

Een beginnende burn out was de wake-up call die haar terugbracht naar haar eerste liefde: schrijven. Zo startte ze lachomjezelf.nl, waar ze blogt over haar worstelingen met werk, stress, verwachtingen van de samenleving en zichzelf, en wat ze nodig heeft om een beetje ‘sane’ te blijven

Monique Lutz is professional organizer en eigenaar van Meerruimte.nu, waarmee ze mensen helpt meer grip op hun leven te krijgen.

De drie pijlers van MeerRuimte.nu zijn: grip op spullen, grip op jezelf en grip op tijd. Deze pijlers werken allemaal samen om grip te krijgen op je leven. Monique bekijkt waar de knelpunten liggen, en helpt je om inzicht te krijgen en deze knelpunten duurzaam (!) op te lossen.

Everdien
Everdien van der Leek, diëtist en gezondheidswetenschapper bij Diëtist Leiden.

Everdien is gezondheidswetenschapper en diëtist. Zij heeft haar eigen praktijk ‘Everdien Foodcoaching’ in Leiden en blogt op iamafoodie samen met andere deskundigen op gezondheidsgebied over de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding en gezondheid. Ze kookt zelf het liefst zonder pakjes of zakjes en ter ontspanning doet ze aan wielrennen en hardlopen.

Eveline
Eveline Kuin. Oprichter van Heartha: coach, energetisch therapeut, yogadocent

Eveline is coach, yoga- en meditatiedocent, energetisch therapeut en eigenaar van Heartha. Ze volgde diverse opleidingen zoals de Raja yoga docentenopleiding, Medische Basiskennis, Reiki I, exponential transformation coaching training en Esoteric Healing bij het INEH (nu Energy Healing).

 

CREATIVE CONTRIBUTORS

Annemiek
Annemiek van der Hoek is creative designer bij haar eigen bedrijf MIEKinvorm.

MIEKinvorm ontwerpt producten met quotes en illustraties  waar je blij van wordt, om kunt (glim)lachen of die je raken. Kaartjes die dingen nét even makkelijker maken. Prints die je ophangt. Een kaartje om een glimlach te bezorgen. Quotes die je stuurt, als hart onder de riem, om iets te vieren, of te laten weten dat je meeleeft. Regelmatig plaatsen we een quote van haar hand op onze social kanalen.

Floor Denil tekent. En hoe.

Ze tekent over wat haar en eigenlijk ons allemaal bezighoudt. Van stress, dagelijkse beslommeringen en kleine irritaties, tot de grotere levensvraagstukken. Herkenbaar, soms om te lachen en soms gewoonweg ontroerend omschrijft ze de buiten- en binnenwereld. Haar werk plaatsen we regelmatig op de social media kanalen van stressedout.nl. Meer van haar werk zien? Ga naar haar Instagram en haar Facebookpagina!

Essy Touw schrijft gedichten op Instagram, die STRESSED OUT mag delen.

Essy studeert psychologie en werkt met veel plezier als vrijwilliger bij Sensoor. Ze merkt dat het voor mensen soms lastig is om mensen die psychisch iets mankeren te begrijpen. Ze probeert om die reden haar eigen gevoelens te vertalen naar gedichten op Instagram, die voor een breed publiek te begrijpen zijn. Tevens hoopt ze daarmee herkenning te geven aan mensen die zich op een bepaalde manier hetzelfde voelen.

ADVERTENTIES

Adverteerders moeten bij ons passen, vinden wij. Wij geloven in native advertising, daarom moet het ‘kloppen’. Neem voor mogelijkheden contact op via stressedoutnl@gmail.com.

Website STRESSED OUT: met dank aan Sijmen Cozijnsen/bladgoud en Bregje van Dongen/Your IT Solutions. Logo STRESSED OUT: met dank aan arlettelino. Alle teksten op deze site vallen onder het copyright van STRESSED OUT.