NIEUWS! ‘STRESSED OUT, de podcast’ is live!

NIEUWS! Daar ís ie! De allereerste ‘STRESSED OUT, de podcast’. Vanaf nu vind je hem elke VRIJDAG op deze site én op o.a. Spotify. Podcast #1: De bullshit van perfectionisme (een podcast met katten in gordijnen)

Oké, eerst een bekentenis. Ik was vroeger een ontzettende perfectionist, zeg maar gerust controlfreak. Maar ik ben erachter gekomen dat áchter extreem perfectionisme eigenlijk iets heel anders schuilt. In de állereerste podcast van STRESSED OUT (jeej!) deel ik mijn inzichten op een heel persoonlijke manier.

Leuk detail: in deze niet perfecte eerste podcast hangen de katten in de gordijnen

Zo’n eerste podcast wil je natuurlijk graag wel góed hebben. En: dat lukte voor geen meter. Katten in de gordijnen, een trippelende hond, the works. Gelukkig maar, want deze eerste podcast van STRESSED OUT gaat over de bullshit van perfectionisme. Als voormalig perfectionist ontleed het onderwerp. Wat is de échte reden achter ons perfectionisme? Bestaat perfect wel? En is dat eigenlijk niet hartstikke saai?

Toen ik model was, zag ik mezelf een gephotoshopt in een tijdschrift

Ja, dat perfect is vaak best saai. Toen ik zelf internationaal fotomodel was, zag mezelf op een keer nogal gephotoshopt terug in een tijdschrift. Wat doet dat met je zelfbeeld? En wat doet dat met óns mensbeeld? En wat doen al die gefilterde beelden op social media eigenlijk met ons?

O ja, er zit een foutje in deze podcast…

Je hoort het allemaal in deze eerste STRESSED OUT podcast. En oja, er zit een foutje in, ‘Perfectionisme is angst op hoge hakken’ komt natuurlijk niet van Brené Brown, maar van Elisabeth Gilbert. Duh. Dank voor de oplettendheid, Annelies Vette. 😉 Mijn eerste podcast is dus níet perfect. Allesbehalve. En dat is eigenlijk ook precies wat hem zo leuk maakt. Dat was nu juist enorm passend bij dit onderwerp. Lekker imperfect.

O ja. En na het publiceren van de podcast kwam ik erachter dat ik een typo had gemaakt in de eerste coverart. Perfectionise in plaats van perfectionisme. DE IRONIE. Die heb ik nog wél even aangepast, we zullen zien of dat ook op Spotify nog wordt veranderd en anders: het is wat het is, ik kan er wel om lachen. 😉

Podcast notes:
– Meer lezen over perfectionisme? Dat kan via deze link.
– Het artikel van Catelijne Elzes waaraan ik refereer, vind je hier.
– Mijn boek ‘NIETS’, over innerlijke rust, vind je hier.
– En oja, even een thumbs up naar Paul Veth en Merel Lamboo van ‘Dwarsliggers, de podcast‘ (aanrader!), gewoon, voor de steun, het enthousiasme, adviezen, hulp, meeluisteren, alles.

Erg benieuwd wat jullie vinden! Je kunt hem hieronder luisteren, maar ook op Spotify, Apple Podcasts en Anchor. Alle podcast op een rij horen? Die vind je hier (nu staat er alleen de eerste aflevering, maar in de toekomst kun je daar dus ook meteen naartoe). Tot volgende vrijdag!

Reacties? Laat ze hieronder achter! Ook als je suggesties hebt voor nieuwe onderwerpen, laat het vooral weten hieronder of via het contactformulier.

Ben jij al geabonneerd op de MINDER STRESS mail? De eerste is er deze week uitgegaan (éindelijk ;-)). Nog niet geabonneerd en wil jij als eerste nieuws én tips voor minder stress en meer rust? Schrijf je dan hier in

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *