Podcast #7: Wanneer moet je (n)iets met kritiek? En: mijn pagina vol rode pen

Wanneer moet je eigenlijk iets met kritiek? En wanneer is het geen kritiek maar feedback? Interessante vraag, die ik deze week beantwoord in STRESSED OUT, de podcast. 

Soms vatten we iets door onze eigen gevoeligheid op als kritiek, terwijl de ander het bedoelt als feedback. Andersom kan het zijn dat iemand het wel bedóelt als feedback, maar het keihard en ongevoelig op je overkomt. Daarnaast is het ook nog belangrijk te bepalen: moet ik überhaupt iets met deze opmerking? En over dat laatste: hoe bepaal je dat eigenlijk?

Kortom wanneer doe je er iets mee en wanneer leg je kritiek naast je neer en laat je het aan je goddelijke reet roesten? Interessante materie, deze week in de STRESSED OUT podcast. En: ik vertel ook over een moment dat ik van een hoofdredacteur een enórme bak kritiek kreeg, waar ik héél veel aan had. Luister hem hieronder.

Ik hoor trouwens ook over de momenten waarop jij kritiek kreeg en er wel of juist niet iets mee deed. Je kunt hieronder je reactie achterlaten, ik ben benieuwd!

LEES OOK: HOE GA JIJ OM MET JE INNERLIJKE CRITICUS?

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

In deze tijden waarin we massaal omvallen met een burn out, mogen we de kinderen niet vergeten.

Waarom is mama toch zo vaak moe, boos of verdrietig? Juultje en haar broers Billie en Charlie begrijpen er niks van. En dan, opeens, is er Viktor, een gek sprookjesachtig mannetje, dat vertelt over zijn huisje zonder dak, een wilde rivier en vuurtjes bouwen.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.' - Dirk De Wachter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *