Podcast #13: Houdt jouw innerlijke criticus je klein?

Je innerlijke criticus: we hebben hem allemaal. En vaak is het best goed om met een kritische blik met jezelf te kijken (zo niet, dan krijg je het ‘Dunning-Kruger effect’, dat wordt besproken in deze podcast: je presenteren als deskundig terwijl je dat niet bent).

Maar wat als je innerlijke criticus je klein houdt? Als je daardoor niet tot je volle potentie komt? Als je jezelf eigenlijk gewoon ermee in de weg zit? In deze podcast onderzoek ik hoe je innerlijke criticus je soms genadeloos probeert af te fakkelen in je initiatieven, waar de innerlijke criticus vandaan komt, wat zijn functie is, hoe hij je kapot kan maken en wat je daartegen kunt doen.

De podcasts waar in deze podcast naar verwezen wordt:
Onzichtbaar ziek (podcast #11)
Imposter Syndrome (podcast #6)

Op stressedout.nl staan diverse artikelen over de innerlijke criticus, die vind je hier.

LUISTER OOK: HOE JOUW IMPOSTER SYNDROME JE IN ZIJN GREEP HOUDT…

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

In deze tijden waarin we massaal omvallen met een burn out, mogen we de kinderen niet vergeten.

Waarom is mama toch zo vaak moe, boos of verdrietig? Juultje en haar broers Billie en Charlie begrijpen er niks van. En dan, opeens, is er Viktor, een gek sprookjesachtig mannetje, dat vertelt over zijn huisje zonder dak, een wilde rivier en vuurtjes bouwen.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.' - Dirk De Wachter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *