STRESSED OUT, de podcast

Dit is de podcast van STRESSED OUT. In deze podcast praat ik je wekelijks bij over allerlei onderwerpen op het gebied van stress, balans en innerlijke rust.

Luister hieronder alle afleveringen!

Aflevering 1: De bullshit van perfectionisme.

Zo’n eerste podcast wil je natuurlijk graag wel góed hebben. En: dat lukte voor geen meter. Katten in de gordijnen, een trippelende hond, the works.

Gelukkig maar, want deze eerste podcast van STRESSED OUT gaat over de bullshit van perfectionisme. Ik, zelf voormalig perfectionist, ontleed het onderwerp. Wat is de échte reden achter ons perfectionisme? Bestaat perfect wel? En is dat eigenlijk niet hartstikke saai? Toen ik zelf internationaal fotomodel was, zag mezelf op een keer nogal gephotoshopt terug in een tijdschrift. Wat doet dat met je zelfbeeld? En wat doen al die gefilterde beelden op social media met ons? Je hoort het allemaal in deze eerste STRESSED OUT podcast. En oja, er zit een foutje in, ‘Perfectionisme is angst op hoge hakken’ komt natuurlijk niet van Brené Brown, maar van Elisabeth Gilbert. Duh. Dank voor de oplettendheid, Annelies Vette. 😉

Meer lezen over perfectionisme? Dat kan via deze link.
Het artikel van Catelijne Elzes waaraan ik refereer, vind je hier.
Mijn boek ‘NIETS’, over innerlijke rust, vind je hier.

En oja, even een thumbs up naar Paul Veth en Merel Lamboo van ‘Dwarsliggers, de podcast‘ (aanrader!), gewoon, voor de steun, adviezen, hulp, meeluisteren, alles.

Is je geluid in Chrome slecht bij deze podcast? Probeer het dan eens via Firefox of een andere browser. Je kunt hem natuurlijk ook op Spotify zelf luisteren, hij is ook te vinden via diverse andere podcastaanbieders.

Aflevering #2: Hoogsensitief: schaamte of superpower?

HSP, oftewel: hoogsensitief zijn, hoe ga je ermee om? Ik was me er lang niet van bewust, dat ik een HSP was. Oftewel: een Highly Sensitive Person… 

Het was toch normaal dat je gevoelens van anderen overnam? En het was vast juist ábnormaal dat feestjes voor mij zo enorm uitputtend waren; bij smalltalk tussen mensen die elkaar alleen kenden via een ander ontstond bij mij terstond een mega energielek. Ik vond één op één diepgaand contact veel fijner. Maar waarom vond ik dan op een podium staan weer níet vermoeiend? En hoorde anderen niet de boodschappen tussen de regels door, die iemand níet zei? Was ik de enige die het supermoeilijk vond als anderen zich anders voordeden dan ze vanbinnen zijn? Ik voelde me anders. En schaamde me daarvoor. Totdat ik ontdekte dat het juist ook wel fijn was, hoogsensitief zijn…

Dit en meer in deze podcast over HSP.

Meer lezen over dit onderwerp? Dat kan via deze link.
Mijn boek ‘NIETS’, over innerlijke rust, vind je via https://www.stressedout.nl/boeken/.

Is je geluid in Chrome slecht bij deze podcast? Probeer het dan eens via Firefox of een andere browser. Je kunt hem natuurlijk ook op Spotify zelf luisteren, hij is ook te vinden via diverse andere podcastaanbieders.