The Real Deal #3: Take the road less travelled… (VIDEO)

Deze The Real Deal is me bijzonder dierbaar. Het gaat namelijk over een familiestuk. De bril van mijn oma. En eigenlijk, éigenlijk gaat deze Real Deal ook over je eigen koers varen en open staan voor nieuwe dingen.

Het is makkelijk om dingen ‘the easy way‘ te doen. De geijkte paden te bewandelen. Ik had met de bril van mijn oma gewoon naar de winkel om de hoek kunnen gaan. In plaats daarvan besloot ik de ingewikkelder weg te bewandelen: ik zocht precies uit wáár de bril ooit was verkocht, ruim zestig jaar geleden. Dat bleek, volgens de brillenkoker, een brillenwinkel uit Leeuwarden. Post & Everaarts. Wat er vervolgens gebeurde, wil ik jullie niet onthouden. Stay curious and take the road less travelled. It may have a beautiful view… In mijn geval kun je dat laatste vrij letterlijk nemen.

Met enorme dank aan Post & Everaarts, die me de glazen in de bril van mijn oma hebben gegeven. Eelko en Jolanda, dit betekent veel voor me. Ik zal de bril met veel trots en liefde blijven dragen…

LEES OOK: SIMPELE LESSEN IN KLEIN GELUK: OEFEN IN DANKBAARHEID…

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

In deze tijden waarin we massaal omvallen met een burn out, mogen we de kinderen niet vergeten.

Waarom is mama toch zo vaak moe, boos of verdrietig? Juultje en haar broers Billie en Charlie begrijpen er niks van. En dan, opeens, is er Viktor, een gek sprookjesachtig mannetje, dat vertelt over zijn huisje zonder dak, een wilde rivier en vuurtjes bouwen.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.' - Dirk De Wachter