Jezelf zijn, hoe doe je dat?

‘Je moet gewoon jezelf zijn, dan komt het allemaal goed.’ Hoe vaak hebben we dat wel niet gehoord? Maar hoe doe je dat? En hoe weet je nou wie die ‘jij’ dan is?

Caroline McHugh weet in deze Tedtalk op prachtige wijze te verwoorden hoe je jezelf vindt en vervolgens jezelf kunt zíjn. Wat hebben anderen ermee te maken? Op welke leeftijd weet je het best wie je bent? En hoe doe je daar je voordeel mee? Hoe schud je je ‘goedkeuringsverslaving’ af? En wat heeft je ego eigenlijk met de blauwe lucht te maken? Erg inspirerend…

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

In deze tijden waarin we massaal omvallen met een burn out, mogen we de kinderen niet vergeten.

Waarom is mama toch zo vaak moe, boos of verdrietig? Juultje en haar broers Billie en Charlie begrijpen er niks van. En dan, opeens, is er Viktor, een gek sprookjesachtig mannetje, dat vertelt over zijn huisje zonder dak, een wilde rivier en vuurtjes bouwen.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.' - Dirk De Wachter