Lieve Astrid: ‘Ik heb stress in de vakantie!’

astrid de jongAstrid de Jong is radiomaker, dj, moeder en stresskip, ze is op Twitter, Instagram en Facebook te vinden onder de naam astridislief. Ze geeft wijze raad in onze rubriek: Lieve Astrid. Dit keer: Ik heb stress in de vakantie!

Ha die Astrid,
Ik kan echt ontzettend naar vakantieperiodes toeleven. Dan ga ik echt aftellen enzo, maar áls het dan eenmaal vakantie is, kom ik totaal niet tot rust. Hoewel verder alles oké is: relaxte kinderen buiten op het kampeerterrein… Het lukt me gewoon niet. Waarom zou dat zijn?
X Ikkomniettotrust

Lieve Ikkomniettotrust,
Dat klinkt alsof je drie dagen toeleeft naar dat ene gebakje. in je hoofd heb je dat gebakje al twintig keer geproefd, en opgegeten, en in je hoofd is het het lekkerste gebakje van de wereld geworden, gemaakt van zuivere chocolade en de meest sappige frambozen. Ja, dan gaat ieder gebakje tegenvallen natuurlijk. En bovendien heb je het in twee minuten op.

Zie de voorpret ook als een deel van je vakantie

Je kunt twee dingen doen: zie de voorpret als een deel van je vakantie! Het feit dat je zo geniet van het feit dat de vakantie nadert, is namelijk ook genieten! En probeer vooral daarnaast een overgangsperiode te creëren. Dus niet (zoals ik altijd weer verkeerd doe) werken tot een uur voor je moet vertrekken, maar een buffer van een paar dagen inbouwen. En al ruim van tevoren beginnen met inpakken en vooral afspraken maken met je huisgenoten over wie wat doet, zodat je niet half overspannen vertrekt en het dus niet lukt om alle elastiekjes in één keer te laten vieren.

Afbouwen
Veel mensen zijn gewend om voor de vakantie alles af te willen hebben, waardoor je nog een marathon moet lopen of een berg moet beklimmen op de dag voor je vakantie. Logisch dat je dan de eerste dagen totaal van je hoeven ligt. Probeer ruim van te voren duidelijk te hebben dat je afbouwt naar je vakantie, in plaats van opbouwen!

LEES MEER: DEZE VAKANTIE NOU EENS ZONDER STRESS? LEES DAN EVEN DIT…

 

Dit najaar komt het boek ‘NIETS’ uit. Geschreven door STRESSED OUT founder Maaike Helmer en verkrijgbaar via stressedout.nl, bol.com en alle bekende boekwinkels. ‘NIETS’ gaat over die momenten waar we nooit bij stilstaan, maar die de sleutel kunnen zijn tot innerlijke rust. Gebaseerd op inzichten uit een eeuwenoude Japanse filosofie en eigen ervaringen neemt Maaike je mee in hoe zij deze manier van denken, doen en laten in haar leven toepast.

Bericht ontvangen als ‘NIETS’ verkrijgbaar is? Laat via het contactformulier je gegevens achter o.v.v. ‘NIETS’. (p.s. natuurlijk bewaren we je gegevens alleen om je op de hoogte te houden van de verschijningsdatum van ‘NIETS’)

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Fascinerend verhaal' - Thijs Launspach, psycholoog, schrijver

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist